Kinder pingui je savršena delicija kojoj gotovo nijedan smrtnik ne može odoljeti! Tko ne bi volio ovu savršenu kombinaciju mliječnog punjenja između dva čokoladna biskvita, prekrivenih primamljivim čokoladnim preljevom? ;)
Vjerojatno već znate da volim jednostavne recepte, jer, nećemo se lagati, kad je riječ o kuhinji, volim da je sve što radim čim prije gotovo i da mi se kuhinja ne pretvori u ratište. Ako i vi volite isto, ovo je post za vas jer danas s vama dijelim jednostavan recept za ukusan kolač koji ne oduzima previše vremena i za kojeg se koriste sastojci koje vjerojatno već imate u svojoj kuhinji.
SASTOJCI:
Biskvit:
3 žlice šećera
3 žlice glatkog brašna
3 žlice kakaa u prahu
3 jaja (odvojiti žumanjke i bjelanjke)
3 jaja (odvojiti žumanjke i bjelanjke)
1 prašak za pecivo
3 žlice tople vode
3 žlice tople vode
Krema:
500 ml šlaga
1 paket želatine
4 žlice vode
Čokoladni preljev:
200 g čokolade za kuhanje
70 g margarina
1 žlica ulja
100 ml vode
200 g čokolade za kuhanje
70 g margarina
1 žlica ulja
100 ml vode
Glazura:
100 g čokolade za kuhanje
50 g margarina
1 žlica ulja
PRIPREMA:
Biskvit:
Za biskvit, prvo ćemo miješati bjelanjke dok ih ne pretvorimo u čvrsti 'snijeg.' Zatim ćemo žumanjke pridružiti šećeru i miješati dok ne dobijemo glatku smjesu. Dodat ćemo vodu, brašno, prašak za pecivo i kakao u prahu.
U dobivenu smjesu, jednostavno ćemo žlicom dodati i izmiješati bijeli snijeg. (Za manje inteligentne u kuhinji: Misli se na bjelanjak.)
Pola smjese stavljamo na papir za pečenje (24 x 37 cm) i nju ćemo na prethodno zagrijanoj pećnici peći desetak minuta, i to na temperaturi od 175 °C. Budući da je biskvit tanak, može nam vrlo lako zagoriti, no nadajmo se da neće...
Ponovit ćemo postupak s preostalom smjesom za biskvit.
Krema:
Sva sreća što postoje upute na paketu želatine, jer ćemo je napraviti upravo prema tim uputama. Šlag ćemo izmiksati miskserom te na kraju dodati želatinu.
Čokoladni preljev:
Sada ćemo narezati čokoladu na komadiće, na pari rastopiti margarin te njemu dodati ulje i vodu. Kada se sastojci povežu, dodat ćemo narezanu čokoladu i miješati sve dok se ne otopi.
Glazura:
I za glazuru ćemo ponoviti prethodni postupak: rastopit ćemo čokoladu na pari i zatim dodati ulje i margarin. Opet ćemo miješati dok ne dobijemo sjajnu glazuru.
Raspored slaganja:
Na prvi biskvit dodajemo kremu.
Na kremu ćemo dodati čokoladni preljev i ostaviti u hladnjaku 15-ak minuta.
Nakon što se sve to fino stvrdne, dodat ćemo preostalu kremu te sve izgladiti kako bi izgledalo donekle ravno.
Nakon toga, dodajemo drugi biskvit i odmah ga prekrijemo toplom glazurom.
I za kraj... Ostajemo strpljivi (ili se barem trudimo) te kolač preko noći ostavljamo u hladnjaku. Ako smo uspjeli u svim koracima, drugi dan u potpunosti možemo uživati u čarobnom okusu ove naše slatke kreacije.
U slast! 😋
U slast! 😋
Jeste li već probali napraviti vlastiti Kinder Pingui?
44 komentari
yummy recipe!
ReplyDeleteI know, right!? :)
DeleteIiii sad sam gladna. Ili mi se samo jede nesto slatko. Ne znam. Jel ima razlike? Nije ni bitno, dakle, post je GENIJALAN. Bukvalno cu to da pravim za vikend jer inace obozavam Kinder Pingvi, pa ajde da probamo i ovo hahah. Izgleda divno sve jednoo 😂😍😍😍
ReplyDeleteNovi post----
mellowcent.blogspot.rs
Ajme, već znam da će ti se jaaako svidjeti ovo slatko čudo! Probaj svakako i javi dojmove! :) :)
DeleteSeems so delicious mmmmmmm.... Thanks for sharing the recipe !
ReplyDeleteHugs from Denmark,
B.B. | https://bblackbutterfly.blogspot.com
It is delicious, I swear! :D
DeleteThank you for stopping by, dear. Kisses!
Jao kako dobro izgleda!!! Miriše mi dovdeee kroz ekran ahahahahahah :')))) I ja bi mogla da probam ovaj recept, zaista mi se dopao a i obožavam ama baš sve Kinder :') :') <3<3
ReplyDelete*♦♥• Ema •♥♦*
Ema's World
Haha, vjerujem ti! :D
DeleteBaš mi je drago da ti se dopao recept, Ema! Nadam se da će ti se još više svidjeti kad ga napraviš i probaš. Uživaj! ♡
Čula sam već odavno za ovaj kolač,međutim nikad nemam priliku da ga napravim.Izgleda preukusno!♥
ReplyDeleteBella Place.
Nadam se da ćeš ga jednom ipak uspjeti napraviti. Odličan je! ;) <3
DeleteJoj mnogo volim ovakve vrste postova! Na sajtovima o hrani su uglavnom samo recepti i na kraju kako izgleda, a ovako slikano korak po korak je zaista super. <3
ReplyDeleteGIVEAWAY ON MY BLOG:
leylland.blogspot.com
Baš mi je drago da ti se sviđa moj recept i da ti je pomogao! :) ♡
DeleteWow, amazing recipe! Nice and very interesting post!
ReplyDeletewww.recklessdiary.ru
Thank you very much, I'm very glad you like it! :)
DeleteOdličan post i detaljan opis! Obožavam ovaj kolač :)
ReplyDelete<3
Yaay! :D I ja ga obožavam! ♡
DeleteIt looks so delicious and yummy 🙌🏼 I'll try this at home 💥 Thankyou for sharing with us. 💋
ReplyDeleteikizgezegen.blogspot.com.tr ✨
Yes, you really should try it! ;) Thank you for your visit!
DeleteTak můžu říct, že jsi mě pěkně navnadila, vypadá to super a musí být opravdu vynikající ❤️
ReplyDeleteThanks a lot for leaving a comment! Have a nice day! :)
Deletelooks so yummy... can't wait for your next post...
ReplyDeleteIT’S A GIRL THING
INSTAGRAM
Thank you very much! I will publish my new post, soon! ;)
Deletewow its look yammi dear great sharing keep posting..
ReplyDeletehttps://clicknorder.pk online shopping in pakistan
Thank you Sophi! I wish you a lovely week!
DeleteOdlican post, jako lijepo izgleda.
ReplyDeleteAko zelis da se zapratimo javi mi u kom. na mom blogu. :)
http://goldeeenboy.blogspot.ba/
Hvala ti na posjeti i komentaru! :D
Deleteopaa pa tu ima i recepata :D
ReplyDeleteMa eto, čak i toga! :D
Delete"Vjerojatno već znate da volim jednostavne recepte, jer, nećemo se lagati, kad je riječ o kuhinji, volim da je sve što radim čim prije gotovo i da mi se kuhinja ne pretvori u ratište." ..totalno true :D
ReplyDeleteA čuj, budimo realni... :P
DeleteCool post, dear!
ReplyDeleteI will be happy with the friendship of blogs ♥ I subscribed to you on Blogger (GOOGLE FRIEND CONNECT) FOLLOWERS NUMBER 205 You follow me too?! thanks http://casaninnamamma.blogspot.it/2018/02/florapis.html
Thank you very much for your support! Have a great weekend! :)
DeleteMmmmmm, obožavam ovaj kolač. Hvala ti na eceotu. Mislim da trenutno imam 3-4 različita recepta i ne znam koji je ukusniji 😍😍😍
ReplyDeleteBaš mi je drago da je i tebi ukusan! Meni je jedan od dražih. :D
DeleteHvala tebi na posjeti i komentaru, draga Danijela!
Mmmmm , izgleda više nego ukusno , moram da probam ovo ! Ne izgleda komplikvano tako da ću ga praviti idućeg vikenda , a tebi hvala na receptu !
ReplyDeleteHvala tebi, Milice! Bilo bi mi drago kad bi mi javila svoje dojmove ovog ukusnog kolača! ;)
DeleteMože , javiti ću ti dojmove.. Već znam da će biti pozitivni ����
DeleteI ja sam poprilično sigurna! :))
DeleteI've saved this recipe to the bookmarks * _ * Looks very delicious))
ReplyDeleteI followed you via GFC as ladymoon ^_^
Hope for your followback)
MadMoon’s Blog || Instagram || Facebook
I'm glad you liked my recipe and I'm sure you will love how it tastes!
DeleteThank you for your support! We will stay in touch. ^^ :)
This looks super yummy!!!
ReplyDeleteThanks for sharing the recipe! :)
Andrea.
Seize your Style
I know, right?! ;)
DeleteThank you for stopping by!
This looks delicious! I wish I could read your language to try it out ;-)
ReplyDeleteLove, Charline | Charline Has a Blog
Hi, thanks a lot for your comment! I want to inform you that I have the 'translate button' on the top of my blog, it's in the left corner. :) I wish you a great day, Charline!
DeleteThank you for your comments! :)